Oplossingen

Natuurlijke rookafvoer

Een efficiënte rook- en warmteafvoer (RWA) voert in geval van brand betrouwbaar hitte, rook en giftige gassen af. De vlucht- en reddingswegen blijven rookvrij. Brandweer en reddingsdiensten kunnen doelgericht de brandhaard bereiken en mensen snel evacueren. Daardoor worden in noodsituaties mensenlevens gered. Bovendien wordt schade aan het gebouw aanzienlijk beperkt en worden voorwerpen van waarde in de rookarme lagen efficiënt beschermd tegen roet en as.

Als in een gebouw door de sensoren rook- en hitte-ontwikkeling wordt gemeld, openen intelligente rookafvoeroplossingen van D+H onmiddellijk boven in de muur of in het plafond ramen en lichtkoepels. Tegelijk worden andere ramen gesloten, om te voorkomen dat de rook binnendringt in de ruimtes die niet door de brand zijn getroffen. Als een van de eerste bedrijven dat gebruik maakt van elektromotorische rookafvoer en als eerste fabrikant van een gecertificeerde rookafvoer beschikken wij over uitgebreide ervaring op de markt. Van trappenhuisrookafvoer tot complexe RWA-vereisten voor grote gebouwen: D+H biedt u steeds een rendabele, op maat gemaakte en veilige systeemoplossing. Modulair en digitaal.

Uw voordelen met RWA-oplossingen van D+H

Snelle rookafvoer
Redt mensenlevens
Beschermt voorwerpen van waarde
 • Het moment van de flash-over wordt vertraagd of zelfs verhinderd
 • Vluchtwegen worden langer en beter vrijgehouden
 • Reddingsdiensten hebben een beter overzicht van de brand
 • Het draagwerk wordt tegen extreme temperaturen beschermd
 • Vermindert het risico op schade aan het gebouw
 • Bijzonder aanbevolen voor gebouwen met grote glasfronten en complexe structuren, evenals voor gebruikers met beperkte kennis van het gebouw of beperkte mobiliteit
 • Natuurlijk daglicht
 • Natuurlijke en gratis ventilatie
 • Natuurlijke en gratis afkoeling ‘s nachts
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Producten

Voor grote projecten of voor kleine installaties, wij hebben steeds de passende oplossing

Niets gevonden.

Referenties

Individuele oplossingen voor de hoogste eisen

Innovatieve rookafzuiging in de beheercentrale van RheinEnergie AG

De beheercentrale van RheinEnergie AG is toonaangevend op het gebied van brandbeveiliging. Het belangrijkste gedeelte van het gebouwencomplex is een groot atrium, dat als multifunctionele plaats van bijeenkomst voor tienduizenden mensen dient. In geval van nood moet rook extreem snel en veilig worden afgevoerd uit deze reusachtige ruimte. Dat betekent: zeer hoge eisen aan de rookafzuiging. De uitdaging voor D+H was dat er voor de profielen van de ingebouwde ramen met nastroming nog geen standaard montage-oplossing beschikbaar was. Daarom werden speciale consoles voor de uitzetraamaandrijvingen ontwikkeld. Het zwaarste werk, het openen van de grootformaat ramen met nastroming, wordt uitgevoerd door krachtige twin-kettingaandrijvingen van de serie CDP.

RheinEnergie AG

Land: Duitsland
Stad: Keulen
Bouwjaar: 2014
Architecte: NHT & Partner GbR, Norbert Sinning
Geïnstalleerde D+H-producten:
 • RZN 43xx-E
 • kit KA-34/600-K-BSY+
 • CDP-1600/1000-TW-K-BSY+
 • CDP-1600/1200-TW-K-BSY+

Hebt u vragen over deze oplossing?