Oplossingen

Gecertificeerde RWA-systeem

RWA-systemen voeren hete rookgassen af in geval van brand. Daarbij wordt gezorgd voor rookvrije zones dicht boven de grond en op vlucht- en reddingswegen. De combinatie van alle gebruikte componenten van een rookafzuigoplossing, van het raamprofiel tot en met de aandrijving, vormt het RWA. Alle afzonderlijke onderdelen van een gedefinieerd RWA systeem vereisen veiligheidstechnische certificaten. Oplossingen van D+H beschikken over de veiligheid gewaarborgd door de meest gerenommeerde testinstituten en bieden de grootste keuze aan gecertificeerde systemen ter wereld. Zo wordt, zonder extra kosten, gezorgd voor optimale planningszekerheid voor alle relevante projecten.

Hier zijn een paar voorbeelden van de gammisten met wie we werken:

Gammisten
Wicona® Raico® AMS®
Technal® Reynaers® Aluprof®
Sapa® APA® Jansen®
Schüco® Colt® Cast®

Uw voordelen

  • Optimale veiligheid, door gerenommeerde testinstituten bevestigd
  • Geen extra kosten voor certificeringen conform EN 12101-2
  • Bespaart planningstijd
  • Gespecialiseerde contacten
  • RWA berekeningen met de professionele software myCalc
  • De grootste keuze aan EN 12101-2 oplossingen op de markt

Producten

Veiligheid gegarandeerd

Complete EN 12101-2 gecertificeerde oplossingen voor rookafvoer.

Rookkoepels (Acryl)

Over het algemeen worden rookkoepels gebruikt voor rookafvoer van noodtrappenhallen, om bij brand zoveel mogelijk rook en warmte af te voeren. Het doel is de structuur van het gebouw en de mensen erin te beschermen. De installatie zal de toegang tot het gebouw vergemakkelijken voor de brandweer, waardoor de mensen binnen gemakkelijker en sneller kunnen worden geëvacueerd.

Rookkoepels (glas)

De moderne, esthetische en zeer energiezuinige GLUX-serie glazen koepels kan worden geïntegreerd in alle soorten gebouwen, waaronder kantoren, winkelcentra, woningen en industriële gebouwen. Verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen, in dubbel en driedubbel gecoate versies met extra varianten (SOLAR, HSL, DIFFUSED).

Rookluiken met 2 kleppen (inclusief tandheugelaandrijvingen)

Het doel van een rookluik is om bij brand in een gebouw zoveel mogelijk rook en warmte af te voeren. Het doel is de structuur van het gebouw en de mensen erin te beschermen. De installatie zal de toegang tot het gebouw vergemakkelijken voor de brandweer, waardoor de mensen binnen gemakkelijker en sneller kunnen worden geëvacueerd. De rookluiken met 2 kleppen zijn verkrijgbaar met tandheugelaandrijvingen uit de D+H ZA- of DXD-serie.

Rookluiken met 1 klep (inclusief tandheugelaandrijvingen)

Het doel van een rookluik is om bij brand in een gebouw zoveel mogelijk rook en warmte af te voeren. Het doel is de structuur van het gebouw en de mensen erin te beschermen. De installatie zal de toegang tot het gebouw vergemakkelijken voor de brandweer, waardoor de mensen binnen gemakkelijker en sneller kunnen worden geëvacueerd. De rookluiken met 1 klep zijn verkrijgbaar met D+H tandheugelaandrijvingen van de ZA- of DXD-serie.

S9-iVt-05

Het lamellenraam S9-iVt-05 is gecertificeerd als natuurlijk NSHEVS-component (EN 12101-2).

Tairmo

Het Tairmo lamellenraam is NSHEVS-gecertificeerd (EN 12101-2). Het raam onderscheidt zich door zijn drievoudige beglazing en zeer lage Uw-waarde.

Referenties

Architecturale enscenering van beveiliging

Natuurlijke rookafvoersystemen in het Capitoline Lyric Theatre in Wrocław.

Het Lyric Theatre of the Capitol is de culturele trekpleister van de hoofdstad van Neder-Silezië. Het complexe architectonische project omvatte de renovatie, modernisering en uitbreiding van het historische theater. Voor D+H was de uitdaging om, voor het bijzonder esthetische project, een totaaloplossing te ontwikkelen die ultramoderne brandbeveiliging en natuurlijke ventilatie combineert met de ontwerpspecificaties. Dit alles met als doel dat esthetiek en veiligheid elkaar perfect aanvullen.

Lyrische Capitol Theater

Land: Polen
Stad: Wroclaw
Bouwjaar: 2013
Architecte: KKM Kozień Architekci
Geïnstalleerde D+H-producten:
  • RZN 4332-E
  • ZA 155/1004 BSY+

Hebt u vragen over deze oplossing?