Rookluiken

Daktoepassing voor industriële gebouwen

Het doel van een rookluik is om tijdens een brand rook, hitte en schadelijke gassen af te voeren. De installatie vergemakkelijkt reddings- en evacuatieoperaties voor mensen die door brand zijn getroffen, aangezien het onderste gedeelte van de ruimten rookvrij wordt gehouden. De structuur van het gebouw wordt beter beschermd dankzij de afvoer van warmte.

Het systeem voor het openen/sluiten van rookluiken kan op twee manieren worden bediend:

  • Handmatig: Activering door drukknop
  • Automatisch: Geactiveerd door de rookmelder

Onze rook- en ventilatieoplossingen en -producten zijn getest, goedgekeurd en voldoen aan de NSHEVS-norm (natuurlijke rookventilatiesystemen) EN 12101-2.

Bij nieuwbouw en renovatie

Onze CE-gecertificeerde rookluiken worden aangepast aan uw project, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Voor elk advies of voor de geometrische en aerodynamische berekening van de rookafvoer, aarzel niet ons te contacteren.

Ontdek ook onze plat dak lichtkoepel alleen voor natuurlijke ventilatie.

Onze producten voor rookafvoer

Rookluiken met 1 klep (inclusief tandheugelaandrijvingen)

Het doel van een rookluik is om bij brand in een gebouw zoveel mogelijk rook en warmte af te voeren. Het doel is de structuur van het gebouw en de mensen erin te beschermen. De installatie zal de toegang tot het gebouw vergemakkelijken voor de brandweer, waardoor de mensen binnen gemakkelijker en sneller kunnen worden geëvacueerd. De rookluiken met 1 klep zijn verkrijgbaar met D+H tandheugelaandrijvingen van de ZA- of DXD-serie.

Rookluiken met 2 kleppen (inclusief tandheugelaandrijvingen)

Het doel van een rookluik is om bij brand in een gebouw zoveel mogelijk rook en warmte af te voeren. Het doel is de structuur van het gebouw en de mensen erin te beschermen. De installatie zal de toegang tot het gebouw vergemakkelijken voor de brandweer, waardoor de mensen binnen gemakkelijker en sneller kunnen worden geëvacueerd. De rookluiken met 2 kleppen zijn verkrijgbaar met tandheugelaandrijvingen uit de D+H ZA- of DXD-serie.

Ons product voor natuurlijke ventilatie met platte daken

Dakkap

Dieze passieve (zonder motor) dakkap in gegalvaniseerd staal is de oplossing voor natuurlijke dakventilatie.