Rookkoepels

Toepassing voor noodtrappenhallen

Het doel van rookkoepels is om tijdens een brand rook, hitte en schadelijke gassen af te voeren. De installatie vergemakkelijkt reddings- en evacuatieoperaties voor mensen die door brand zijn getroffen, aangezien het onderste gedeelte van de ruimtes rookvrij wordt gehouden. De structuur van het gebouw wordt beter beschermd dankzij de afvoer van warmte.

Opening en sluiting van rookkoepels kan op twee manieren gebeuren:

  • Handmatig: Activering door de drukknop
  • Automatisch: Geactiveerd door de rookmelder

Onze oplossingen en producten voor rookafvoer en ventilatie zijn getest, goedgekeurd en voldoen aan de NSHEVS-norm (natuurlijke rookbeheersingssystemen) EN 12101-2.

Voor nieuwbouw en renovatie

Onze CE-gecertificeerde rookkoepels passen bij uw project, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Voor advies of voor de geometrische en aerodynamische berekening van de rookafvoer, aarzel niet ons te contacteren.

Onze producten

Rookkoepels (glas)

De moderne, esthetische en zeer energiezuinige GLUX-serie glazen koepels kan worden geïntegreerd in alle soorten gebouwen, waaronder kantoren, winkelcentra, woningen en industriële gebouwen. Verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen, in dubbel en driedubbel gecoate versies met extra varianten (SOLAR, HSL, DIFFUSED).

Rookkoepels (Acryl)

Over het algemeen worden rookkoepels gebruikt voor rookafvoer van noodtrappenhallen, om bij brand zoveel mogelijk rook en warmte af te voeren. Het doel is de structuur van het gebouw en de mensen erin te beschermen. De installatie zal de toegang tot het gebouw vergemakkelijken voor de brandweer, waardoor de mensen binnen gemakkelijker en sneller kunnen worden geëvacueerd.