Rookgordijnen

Rookgordijnen worden meestal gebruikt in grote gebouwen (industriële gebouwen, winkelcentra, enz.). Ze bevinden zich in het plafond en worden bij een brand neergelaten om de ruimtes te verdelen. In elke sectie opent een rookluik om te ventileren en rook af te voeren. Dit systeem voorkomt de verspreiding van vuur en rook naar de rest van het gebouw.

Actieve en passieve rookgordijnen:

Actieve rookgordijnen: als er geen brand is, worden ze opgerold in een doos en zijn ze niet zichtbaar. Ze worden alleen opengerold tijdens de brand. Deze oplossing wordt vooral om esthetische redenen gebruikt. Het wordt meestal gebruikt in gebouwen zoals winkelcentra, supermarkten, stations of luchthavens.

Passieve rookgordijnen: de gordijnen blijven altijd zichtbaar. Deze oplossing is minder duur dan de andere en wordt meestal gekozen voor industriële gebouwen zoals magazijnen of productiehallen.

Onze producten

SMOKE (passief)

Dit (passieve) rookgordijn heeft een DH30-classificatie voor brandwerendheid. Het zal de verspreiding van rook gedurende 30 minuten voorkomen. Zij worden gewoonlijk rechtstreeks in een betonnen of stalen structuur verankerd. In tegenstelling tot de ROLL SMOKE blijft dit brandgordijn voortdurend zichtbaar. Het wordt meestal geïnstalleerd op plaatsen waar esthetiek niet de prioriteit heeft. Dit betekent in industriële gebouwen zoals productiehallen of magazijnen.

ROLL SMOKE (actief)

Dit (actieve) rookgordijn is geclassificeerd als DH30 voor zijn brandwerendheid. Dit betekent dat het de verspreiding van rook gedurende 30 minuten voorkomt. Wanneer het gordijn in stand-by staat, is het volledig opgerold in zijn behuizing en dus niet zichtbaar. Een belangrijk element om de esthetiek van de ruimte te behouden.